вівторок, 19 липня 2016 р.

Рекомендації  до планування виховної роботи класних керівників.

Рекомендації до планування виховної роботи класних керівників
Основою у здійсненні виховної роботи в класних колективах є програма «Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України».

При підготовці до планування та плануванні виховної роботи класний керівник має керуватись рекомендаціями до планування роботи класного керівника навчального закладу системи загальної середньої освіти, поданими у інформаційному збірнику МОН України №34-35 за грудень 2008 року (ст. 23 -42). Особливу увагу при цьому слід звернути увагу на розділи «Психолого-педагогічне діагностування», «Прогнозування», «Визначення мети та завдань діяльності», «Визначення змісту, вибір засобів, методів, форм організації життєдіяльності». «Планування навчально-виховного процесу», «Реалізація плану».



Вимоги до структури плану виховної роботи класного керівника

Першим розділом плану має бути вступ, у якому класний керівник аналізує конкретну виховну роботу в класі, що здійснювалась у минулому навчальному році і була направлена на реалізацію визначеної виховної проблеми, роботу учнівського самоврядування, співпрацю з батьками та ін. У вступі класний керівник також зазначає рівень вихованості класного колективу, недоліки у виховному процесі, вказує виховну проблему та завдання на поточний навчальний рік.

У другому розділі подається змістовна психолого-педагогічна характеристика класу, основою для якої може стати матеріал, поданий на ст. 45 зазначених вище  рекомендацій. Подальші розділи плану можуть обиратись навчальним закладом самостійно. Вони мають бути єдиними для класних керівників у межах одного навчального закладу і разом з тим обовʼязково враховувати роботу з батьками та індивідуальну роботу з учнями.

Не допускається зміна класними керівниками порядку розділів, самодіяльність, невиконання вимог керівництва до змісту та форм планів.

Немає коментарів:

Дописати коментар